Project Description

Vergroten van de woning door aanbouw, woonserre en verhoging van de kap.

Tevens werd de badkamer vernieuwd en verplaatst.

Situatie

Na aankoop van de woning wilden de opdrachtgevers het pand grondig renoveren. Er was nauwelijks sprake van isolatie en de woonvertrekken waren klein.

Wensen

Bij de uitbreiding van de woonruimten is gekozen voor verhoging van het dak, een aanbouw aan de achterzijde en een woonserre over de hele lengte van de woning maken. Ter voorbereiding hebben ze bij een architect advies ingewonnen.

Uitvoering

Het dak is opgebouwd met stalen spanten en houten gordingen met isolatieplaat. De serre is bewust met hout gemaakt om het authentieke karakter van huis en omgeving te accentueren. Om die reden zijn ook de oude stalen openslaande deuren behouden gebleven, als afscheiding tussen serre en woonkamer. De begane grond vloer is helemaal voorzien van loerverwarming. In de aanbouw aan de achterzijde is de keuken geplaatst. Op de eerste verdieping is een ruime, lichte badkamer gemaakt, ontworpen door de opdrachtgevers zelf. En last but not least kreeg ook de voordeur een facelift!
aanbouw, renovatie, woonserre