Project Description

Bij dit project moesten veel wensen in één verbouwing gerealiseerd worden: de keuken verplaatst van de eerste verdieping naar de werkkamer op de begane grond. Op de plaats van de oude keuken moest een kastenwand komen en de parketvloer aangeheeld met het bestaande parket van de begane grond.

Hiernaast wilden de opdrachtgevers graag een ruimere gang bij binnenkomst. Hiertoe moest het toilet verplaatst van de ene kant van de gang naar de andere, de was- en droogruimte opgenomen in voorheen de berging en moest de berging verkleind. Tenslotte wilden de opdrachtgevers de garagedeur vervangen door een gewone deur met behoud van de oude cederhouten schrootjes.

In samenspraak met een interieurarchitect was ervoor gekozen om de gang vooral optisch te verbreden, wat betekende dat de 8 meter lange gangwand schuin in de ruimte geplaatst zou worden. De toiletdeur en de deur naar de berging zijn gemonteerd zonder een zichtbaar kozijn en met verholen scharnieren, zodat de muur bij binnenkomst door de voordeur een strakke zichtas is geworden richting schuifpui in de nieuwe keuken met uitzicht op de tuin. Daarom is er voor een glazen deur gekozen voor de scheiding tussen gang en keuken.

Het plafond in de gang en in de nieuwe keuken moest 3 cm. verlaagd, zodat spots ingebouwd konden worden. Alle muren en het plafond zijn daarna strak en vlak gepleisterd.

En toen kon eindelijk de oude keuken gesloopt en de nieuwe keuken geplaatst om heerlijk met uitzicht op de tuin te kunnen koken en eten!