Project Description

De wens van de opdrachtgevers was het vergroten van de bestaande schuur en het isoleren van de kap.
Hiernaast wilden zij graag een verdiepingsvloer in de schuur en de niet passende roldeur vervangen door 2 grote, openslaande deuren. Alle rotte kozijnen moesten worden vervangen en in de achterpui wilden de opdrachtgevers, vanwege het prettige landelijke uitzicht, een gevelvullend venster toegevoegd.Ten slotte wilden zij een goed afsluitbare, volledig te openen, geïsoleerde pui in de zijgevel.
Dit alles met behoud van de authenticiteit van de houten schuur.

Na een steiger geplaatst te hebben om het pand, zijn we met het schoonspuiten en het verwijderen van de dakpannen begonnen.
Daarna is de betonvloer aangestort, een nieuwe (versterkte) balklaag gelegd en de houten constructie van de kap inpandig herzien.
Vervolgens is de gevel opgemetseld, is er een spant toegevoegd en de nok aangeheeld. Met het aanbrengen van het dakbeschot was de vergroting van de schuur een feit.

In deze fase vonden we iedere ochtend een rustig slapende jonge steenuil tussen spant en dakbeschot. Meestal bleef hij enkele uren tijdens de bouw toekijken en verdween dan geruisloos.

Hierna is het dak aan de buitenzijde geïsoleerd, zijn er nieuwe kilgoten gemaakt met EPDM en is er waterdichte, dampopen en UV bestendige folie op de isolatie gelegd. Gevolgd door panlatten, nokruiters en tenslotte de pannen en de nieuwe zinken goten. Het dak was weer wind- en waterdicht!

Als laatste volgde het leggen van de vloerdelen op de balklaag en het vervangen van de kozijnen, inclusief het plaatsen van het maatwerk nokkozijn in de achtergevel en de geïsoleerde pui in de zijgevel. Als allerlaatste is de bovenverdieping aan de binnenzijde afgewerkt met houten delen.