Project Description

De vraag van de opdrachtgever was om de oude scheidingsmuur te restaureren en de 30 jaar geleden gemetselde barbeque te verwijderen. Hiernaast wensten zij nieuw plaveisel op hun terras.
Hilberinkbosch Architecten had voor deze restauratie-renovatie een ontwerp getekend.
Als eerste zijn barbeque en terrasvloer gesloopt. Daarna zijn in de muur de littekens van de barbeque hersteld en verschillende slechtere plekken van de muur bijgewerkt. Op de bovenste laag stenen is een waterafstotende mortel aangebracht tegen inwatering. Tenslotte is de muur behandeld met Kalei.
Vervolgens is er een stenen trap gemaakt van een bijzondere Duitse verblendsteen voor toegang tot het terras. Deze steen is volgens het ontwerp doorgezet als steunbeer in de muur.
Als laatste zijn er waalformaatklinkers in keperverband gelegd op het terras en zijn overgebleven verblendstenen verwerkt in een pad naar de tuin.