Project Description

De zolderverdieping van de woning was ingedeeld met twee slaapkamers. Voor drie opgroeiende kinderen werd dat één kamer te weinig. Na het bekijken van de mogelijkheden om elders in het huis een derde kinderslaapkamer te creëren, is uiteindelijke toch gekozen voor een herindeling van de zolderverdieping.

Hiernaast was de vraag om waar mogelijk opbergruimte te creëren en om in iedere kamer zoveel mogelijk daglicht toe te laten.

Om drie kamers te kunnen maken, moest de CV ketel worden verhangen. Er is voor gekozen om die hoog in het trapgat te hangen.

Om daglicht in alle kamers te optimaliseren zijn in de scheidingswanden tussen de kamers en de centrale gang, kozijnen met glas geplaatst. Deze ruiten zijn zo hoog mogelijk in de wanden geplaatst, zodat privacy gewaarborgd was.

Om de gang van daglicht te voorzien is in één van de kamers een matglazen ruit geplaatst.

Bergruimte werd gecreëerd door de knieschotten waar mogelijk te verwijderen en te voorzien van schuifdeuren. Boven de kamers, in de nok van de zolderverdieping werd een goed bereikbare ruimte gemaakt en afgesloten met schuifdeuren. Tenslotte is er boven de trap nog een kast getimmerd.