Het tweemans bedrijf Woudenberg Wijnstekers bestaat uit Jan Woudenberg en Mariken Wijnstekers.

In 1994 vestigde de Firma Woudenberg zich in Zaltbommel. De jaren hiervoor was dit eenmansbedrijf werkzaam in Utrecht. In 1998 is de naam veranderd in Woudenberg Wijnstekers, omdat Mariken bij het bedrijf kwam werken.

Bij vestiging in Zaltbommel hebben we eerst ons eigen huis, een Tolhuis uit 1836, gerestaureerd. Daarna hebben we onze (hout)werkplaats laten ontwerpen en gebouwd. Door die toevoeging kunnen we alle soorten profielen, kozijnstukken, onderdorpels en afdeklatten (na)maken.

Ons volgende project was een uitdaging die, met tussenpozen van niet-thuis-bouwen, bijna 10 jaar duurde: onze huidige woning. Een project waarbij de binnenmuren geheel uit beton zijn opgetrokken en de gevels gelijmd zijn. Het ontwerp is van Bekkering Adams architecten.

Klanten vragen ons nogal eens: hebben jullie nou nooit eens genoeg van bouwen? Ons antwoord luidt steevast: nee hoor, het is altijd weer een uitdaging! Bovendien ervaren we dagelijks hoe fijn het is om in een huis te wonen dat ‘geheel naar eigen wens’ gebouwd is!

Ten slotte nog een bijzonderheid van Woudenberg Wijnstekers: we zijn muziekliefhebbers, maar op de bouwplaats heerst bij ons altijd ‘de rust van bouwgeluiden’. Geen schallende radio dus.

Woudenberg Wijnsteker